,,Wauw, mensen hebben hun afval gewoon allemaal netjes in plastic zakken achtergelaten”, reageerde Corrine van Hal van Curaçao Clean-Up opgewekt toen ze de Fuikbaai aantrof na Fuikdag afgelopen zondag.

 

FuikdagrommelIn totaal heeft Van Hal samen met een aantal andere vrijwilligers zo’n dertig tot veertig vuilniszakken in de container gegooid, waarvan ze er slechts vier zelf moesten vullen. ,,Vorige jaren hebben we veel meer troep zelf moeten oprapen. Ik was heel blij om dit zo te zien. Hopelijk komt het door meer bewustwording, dat mensen er meer mee bezig zijn doordat wij het er continu over hebben.” Zaterdag volgt nog een clean-up onder water. Daarvoor zijn nog een aantal ervaren duikers nodig en een boot. Wie wil helpen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.