,,Wauw, mensen hebben hun afval gewoon allemaal netjes in plastic zakken achtergelaten”, reageerde Corrine van Hal van Curaçao Clean-Up opgewekt toen ze de Fuikbaai aantrof na Fuikdag afgelopen zondag.

 

FuikdagrommelIn totaal heeft Van Hal samen met een aantal andere vrijwilligers zo’n dertig tot veertig vuilniszakken in de container gegooid, waarvan ze er slechts vier zelf moesten vullen. ,,Vorige jaren hebben we veel meer troep zelf moeten oprapen. Ik was heel blij om dit zo te zien. Hopelijk komt het door meer bewustwording, dat mensen er meer mee bezig zijn doordat wij het er continu over hebben.” Zaterdag volgt nog een clean-up onder water. Daarvoor zijn nog een aantal ervaren duikers nodig en een boot. Wie wil helpen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).