Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een dag na de publicatie van een persbericht waarin de MAN-fractie openlijk twijfelde aan de capaciteit van het huidige MDPT (Multidisciplinair Projectteam) onder voorzitterschap van Clift Christiaan, en zelfs pleitte voor een nieuw team, heeft de fractie ervoor gekozen om een toontje lager te zingen.

elsarozendal
Fractieleider Elsa Rozendal verklaarde in gesprek met deze krant dat de kritiek niet per se gericht was tegen de huidige voorzitter en dat de partij ook niet met zo veel woorden had aangegeven dat de kritiek gericht was tegen het functioneren van het MDPT van de laatste tijd.
,,Wij hebben niet aangegeven of het gaat om het functioneren van het MDPT van de afgelopen 3, 6, 9 of 12 maanden. Wij hebben gezegd dat het team aan een nieuwe samenstelling toe is.” Rozendal verklaarde verheugd te zijn dat premier Rhuggenaath in zijn persconferentie van deze week aangaf dat de manier van functioneren van het MDPT veranderd moet worden. ,,Wij zijn blij dat de premier zelf ook voorstander is van een andere structuur.” De fractieleider gaf geen commentaar op de constatering dat de premier het over een verandering van de structuur en niet over de vervanging van de huidige voorzitter had. Rozendal wilde ook geen commentaar leveren op de vraag wat de fractie doet als besloten wordt om de huidige voorzitter Christiaan aan te houden. ,,Ik kan daar nu niet op vooruitlopen. De fractie zal straks moeten bekijken of wij blij zijn met wat de premier aandraagt.”
In het persbericht van afgelopen woensdag verklaarde de fractie: ,,De gebeurtenissen van de afgelopen maanden met onprofessionele verklaringen van het MDPT over GZE, hebben ertoe geleid dat de MAN-fractie vraagtekens plaatst bij het huidige MDPT om op een objectieve manier om te kunnen gaan met een eventueel consortium waar GZE deel van uitmaakt.”
Christiaan werd vorig jaar na het aantreden van premier Rhuggenaath voorzitter van het MDPT. Voor hem was Aubrich Bakhuis ad-interimvoorzitter nadat de eerste voorzitter Werner Wiels, vorig jaar opstapte. Wiels en Bakhuis hebben zich nooit publiekelijk op een negatieve manier over GZE uitgelaten. Afgaand op de verklaring van de fractie, kan het niet anders dan dat men Christiaan ervan beticht op een onprofessionele manier in het openbaar verklaringen te hebben gedaan over GZE.
De fractieleider verklaarde op de vraag of Christiaan aan kan blijven dat de fractie niet uit is op een jacht op mensen. ,,Ik ga daarom ook geen namen noemen. Waar het om gaat is dat er een nieuw team doorgaat met het werk.”
Het MDPT is volgens Rozendal toe aan een frisse start. ,,Het MDPT moet versterkt worden met internationale professionals met een solide en uitgebreide kennis. Het gaat om complexe onderhandelingen, wij kunnen niet aan blijven modderen.”
In de eerste drie jaar van het MDPT (onder voorzitterschap van Werner Wiels, red.) was er geen sprake van transparantie, aldus de fractieleider. ,,Wiels had een soort onemanshow.”
Volgens Rozendal zit de fractie op dezelfde lijn als Rhuggenaath. ,,De premier heeft zelf ook aangegeven dat er veranderingen nodig zijn bij het MDPT en wij hebben ons standpunt ook binnen de coalitie besproken.” De sociaaldemocratische partij MAN is in het huidige MDPT vertegenwoordigd door Irving Moenir Alam.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).