Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In totaal zijn er afgelopen week negen mensen met verwondingen door vuurwerk binnengebracht bij het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Dat is het hoogste aantal sinds 2014.


vuurwerk nieuwDe vuurwerkslachtoffers hadden verwondingen aan hun oog (1), hoofd of gezicht (3), hand (4) of been (1). Van de negen gewonden moesten er drie in het ziekenhuis worden opgenomen. Het jongste slachtoffer was 8 jaar oud en de oudste 63 jaar. Dat blijkt uit cijfers die Sehos naar buiten heeft gebracht.
In de jaarwisseling van 2016/2017 vielen zes gewonden door vuurwerk, waarvan er twee werden opgenomen, de jongste 22 jaar oud was en de oudste 47. Ook in 2015/2016 vielen er zes vuurwerkslachtoffers. In 2014/2015 waren het er acht en in 2013/2014 vijftien.
Dit jaar werden er behalve slachtoffers door vuurwerk ook nog 25 slachtoffers door andere incidenten binnengebracht op de spoedafdeling. Oorzaken van hun verwondingen waren schietpartijen (2), mishandelingen (6) en verkeersongevallen (17). Van deze patiënten werden er tien opgenomen in het Sehos.
In totaal werden er minder mensen op de spoedafdeling geholpen dan vorig jaar. Toen waren het er namelijk 39, inclusief de vuurwerkslachtoffers. Dit jaar waren het er dus 28, inclusief de vuurwerkslachtoffers. Alle cijfers hebben betrekking op de periode 24 december tot en met 1 januari.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.