Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In amper 48 uur tijd hebben twee overvallen plaatsgevonden bij pompstations op het eiland. Beide overvallen werden gepleegd door vijf gemaskerde en gewapende mannen.


vanddisZondagochtend vond al een brute overval plaats bij het Vanddis-pompstation in Montaña en in de nacht van maandag op dinsdag hebben verdachten getracht een pinautomaat bij een pompstation te Muizenberg open te breken. Ze zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met de mobiele telefoons en portofoons van de bewakers.
Politieagenten die in de nacht van maandag op dinsdag op een melding afgingen, troffen bij aankomst bij het pompstation in Muizenberg drie bewakers aan die bij zowel handen als voeten vastgebonden waren. Eén was gewond aan het hoofd. Korte tijd daarvoor had een overval plaatsgevonden.
Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat vijf gemaskerde en gewapende mannen in een SUV kwamen aanrijden bij het benzinestation en daar uitstapten, de bewakers benaderden en ze met vuurwapens bedreigden. Alle bewakers werden vastgebonden en een werd met het handvat van het pistool mishandeld. De verdachten liepen naar een pinautomaat dat bij het benzinestation was en probeerden deze zonder resultaat open te breken. Het vijftal gaf het uiteindelijk op en verliet het station met twee portofoons en twee mobiele telefoons in hun bezit. Bij het vertrek losten zij twee schoten. De politie heeft ter plaatse twee hulzen gevonden en in beslaggenomen. De gewonde bewaker is met een ambulance naar de polikliniek gebracht voor medische behandeling.
Zondagochtend werd om 4.50 uur ook al een brute overval gepleegd op het Vanddis-pompstation in Montaña. Dit gebeurde eveneens door vijf onbekende mannen. De verdachten hadden iemand gebeld om met een kraan naar het pompstation aan de Weg naar Fuik te komen, vermoedelijk onder het mom dat een defecte auto weggehaald moest worden. Eenmaal aangekomen werd de chauffeur uit de kraan gehaald en werd zijn mond met tape beplakt. De overvallers namen het stuur over en reden met het voertuig in op de muur van het loket, waarna ze er met de inhoud van de kassa vandoor zijn gegaan. Op dat moment was daar een dame aan het werk. Volgens de politie had zij medische hulp nodig ‘omdat zij helemaal overstuur was’. Het management van Vanddis wilde geen commentaar geven.
Er zijn in beide gevallen nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet momenteel onderzoek naar deze zaak.
Of de twee overvallen door hetzelfde vijftal zijn gepleegd, kan de politie nog niet zeggen.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.