Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Chinese bedrijf Baota Petrochemical Group heeft via Guangdong Zhenrong Energy (GZE) laten weten in principe interesse te hebben in het Isla-overname- en -upgradingproject.

isla
Dat verneemt deze krant uit regeringskringen. De belangstelling is afgelopen week in een e-mail kenbaar gemaakt. De mail is afkomstig van GZE en niet rechtstreeks van Baota. De ministerraad vergadert vandaag in een speciale bijeenkomst de kwestie GZE. Daarbij zal ook het laatste bericht van Baota, via GZE, worden besproken.
Over het algemeen is de gedachte in politiek Willemstad dat er weinig waarde moet worden gehecht aan de technische en financiële capaciteiten van Guangdong Zhenrong. GZE werkte dan ook niet mee aan een volledig due diligence. Begin november kwam GZE met het voorstel om Baota, een private petrochemische onderneming in China, als partner te introduceren.
Dat gebeurde begin december. Baota heeft toen tijdens een bliksembezoek een goede indruk achtergelaten tijdens de vergadering van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT), GZE en Refineria di Kòrsou (RdK). De interesse die Baota nu door tussenkomst van GZE laat weten, wordt bevestigd, maar dat betekent nog geen jubelstemming in Fòrti. De regering blijft uiterst voorzichtig en waakzaam. Zo verneemt deze krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).