Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Negen maande na een Letter of Intent voor een strategisch partnership tussen Synergy/Avianca en Insel Air, hebben partijen gekozen dat hun wegen scheiden.

inselDat heeft minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling gisteren in een persconferentie formeel bevestigd. Zoals deze krant gisteren al meldde was het onwaarschijnlijk dat de overname door zou gaan.
Etienne Ys, voorzitter van de commissie die namens het land de onderhandelingen met Synergy voerde, verklaarde bij de persconferentie dat het een uitdaging was de overname juridisch rond te krijgen. ,,Als het vooraf bekend was dat alle deuren gesloten waren, dan was er niet onderhandeld”, aldus Ys.
Synergy is akkoord gegaan om conform de lokale wetten géén meerderheidsaandeel te hebben. De meerderheid van de aandelen moet in handen zijn van ingezetenen met een Nederlandse nationaliteit. Het centrum van de activiteiten en de controle zou bij een overname op Curaçao moeten liggen. Ys legde ook uit dat Curaçao gebonden is aan internationale verdragen. Curaçao heeft met andere landen verdragen afgesloten over het vliegverkeer van nationale luchtvaartmaatschappijen tussen die landen. Deze landen kunnen moeilijk doen als blijkt dat ze niet langer met een nationale vliegmaatschappij maar met een buitenlandse vliegmaatschappij te maken hebben.
Nu de partnership van de baan is, kan het eiland op zoek gaan naar andere partners die in het verleden al interesse hebben getoond.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.