Van een onzer verslagevers
Willemstad - Ondanks de pogingen van de Curaçaose regering lijkt de overname van Insel Air door Synergy, de moedermaatschappij van Avianca, van de baan.

insel

De verwachting is dat minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling de samenleving vandaag - zoals afgesproken vóór de jaarwisseling - tijdens een persconferentie over de status van de overname zal informeren.
De bewindsman beloofde duidelijkheid te scheppen over de overname. De onderhandelingen hebben maandenlang geduurd. Lokale delegaties zijn naar Miami afgereisd, en de hoogste baas Germán Efromovich van Synergy was zelf ook persoonlijk op Curaçao. De verwachting is desondanks dat ondanks de talrijke telefoontjes, apps, skypegesprekken en vergaderingen de overname van Insel Air niet doorgaat.
Zoals deze krant eerder berichtte vormden onder andere de lokale wetgeving en de vraag vanuit welke plek de aansturing van de luchtvaartmaatschappij plaatsvindt, de obstakels voor een vlotte overname. Martina verklaarde in het verleden dat het juridische deel van het traject de nodige tijd zou vergen. Partijen hebben die tijd genomen en zijn nu waarschijnlijk op een punt beland dat er een streep getrokken wordt.
De plannen voor de overname zijn vorig jaar in het tweede kabinet-Whiteman door de toenmalige minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling in een Memorandum of Understanding vastgelegd. Tijdens het interim-kabinet van Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft politiek leider Gerrit Schotte (MFK) zich het afgelopen jaar nog met de overname bemoeid maar werd daarvoor teruggefloten door de bewindvoerder van Insel Air.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).