Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Schaakvereniging Nacho Moron heeft een jeugdschaaktoernooi georganiseerd waar maar liefst 54 schakers in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar aan meededen.

jeugdschaken

Volgens Alex Roose van de vereniging laat dat zien dat schaken onder de jeugd in opkomst is.
In de jongste categorie (onder 8 jaar) won Raindrick James, gevolgd door Giovanni Fayad en Vaibhar Bedi. In de categorie onder de 10 jaar ging Aviandri Kastablank met de hoofdprijs naar huis, werd Dantheley Pourier tweede en Daniel Leanez derde. In de categorie onder de 12 jaar was de eerste prijs voor Xavier Werleman, die op de hielen werd gezeten door Yerique Antonia en Alfred Moron. In de oudste categorie - tot 16 jaar - ging Mariana Sanchez er met de eerste prijs vandoor, tweede werd Tagesyah Marcos en derde Nathan Dunker.
Tien leden van de vereniging leidden alles in goede banen. De schaakvereniging spreekt over een succes en zegt daarom toe volgend jaar opnieuw een jeugdtoernooi te organiseren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).