Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kapelaan Norwin Martina heeft zaterdag 500 kerstbroden uitgedeeld in Sentro Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Gedetineerden reageerden enthousiast op de komst van de geestelijke.


broden sdkkBij de vrouwenafdeling vond de kapelaan echter geen gehoor, de negen vrouwen hadden onderling ruzie en bleven in hun cel.
Het spande er dit jaar om of de gevangenen, zoals elk jaar met kerst, een pan di amor mochten ontvangen. Bij veel van de bedrijven die hij voor sponsoring benaderde, kreeg de kapelaan nul op rekest. ,,Dit jaar was het heel moeilijk om het benodigde bedrag bijeen te krijgen”, zegt Martina. ,,Ik ben zeer dankbaar dat het uiteindelijk toch is gelukt.”
Om 8.00 uur staat een pick-up met een laadbak vol met kerstbroden te wachten voor de poort van de gevangenis. Bij de portier wachten de zangers Julio Cambara Palacio en Michael Boncoeur, die de kapelaan muzikaal zullen begeleiden op zijn ronde door de gevangenis. Ook personal trainer en coach Claudius Janga heeft vrijwillig zijn hulp aangeboden. Enkele minuten later arriveert de kapelaan in het gezelschap van pastor Mayris Kani en ex-gedetineerde Sirvin Pieter.
Na melding bij de portier, is er een probleem: de directie van de gevangenis heeft goedkeuring gegeven voor het binnenlaten van versterker en microfoons, maar niet voor de telefoon en iPad waarop de muziek van de zangers staat. Zonder repertoire geen optreden. Juist op dat moment arriveert een medewerker van de gevangenis die alsnog toestemming van de directie weet te krijgen. De kapelaan wendt zijn blik ten hemel, vraagt de aanwezigen in de lobby elkaars hand vast te houden en begint een kringgebed. ,,God, zegen ons met een wonder deze ochtend.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).