Van onze correspondent
Den Haag - Het dreigement van Venezuela’s president Nicolás Maduro om alle banden met de ABC-eilanden te verbreken wordt in politiek Den Haag gezien als holle retoriek voor binnenlandse consumptie.

maduro

Buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke van de VVD noemt het ‘goedkoop en doorzichtig’ dat Maduro de eilanden de schuld geeft van het uit elkaar vallen van Venezuela. ,,Maar iedereen weet dat Venezuela nu in elkaar stort door jaren van socialistisch wanbeleid en wanbestuur, onder zowel Maduro als Chávez.”
Ten Broeke zegt zich niet te kunnen voorstellen ‘dat de Venezolanen nog langer trappen in de leugens van de man die hun land in de afgrond heeft gestort’. ,,Maar ik hoop ook dat de autoriteiten in Nederland en op de eilanden alert blijven. Maduro is een kat in het nauw die elke aanleiding die hij kan vinden of creëren zal aangrijpen om de aandacht af te leiden van de chaos waarvoor hij verantwoordelijk is.”
De woordvoerder van minister Halbe Zijlstra (VVD) van Buitenlandse Zaken reageert terughoudend: ,,Het ministerie heeft alleen via de media kennisgenomen van de uitspraken van Maduro. Venezuela heeft hierover geen bericht gestuurd via de diplomatieke kanalen. Van een afsluiting is op dit moment geen sprake. Het Koninkrijk monitort de ontwikkelingen in Venezuela nauwgezet.”
Waar Maduro naar eigen zeggen serieus heeft overwogen de banden met de eilanden te verbreken, dacht zijn voorganger Hugo Chávez er hardop over ze juist te annexeren.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).