Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Grand Café De Heeren was gisteren voor het eerst geopend onder het management van de nieuwe uitbaters: Roger de Graaf en Wouter Michael. Het duo hoopt de zaak per 1 januari geheel te hebben overgenomen om te werken aan een comeback van het begrip op Curaçao.

DeHeeren
De Graaf en Michael zijn beiden al langer werkzaam in de gastvrijheidsindustrie op het eiland. Zo was De Graaf mede-eigenaar van Cabana Beach en werkt Michael als general manager bij Madero Ocean Club. Nu zijn ze samen aan een nieuw project begonnen: de overname van Grand Café De Heeren bij Zuikertuintje Mall.
Wat hen zo heeft aangesproken aan De Heeren is voornamelijk de locatie en de geschiedenis van de zaak, zo vertelt Michael aan deze krant. ,,De Heeren is altijd een begrip geweest. En de omgeving van Zuikertuintje is een hartstikke mooie plek”, zegt hij. ,,Het grand café heeft het de afgelopen maanden lastig gehad. Dit leek ons daarom de uitgelezen mogelijkheid om het over te nemen. Dat er wat recent wat problemen waren schrikt ons niet af, het zorgt er juist voor dat we het als een uitdaging zien.”
De twee horecaondernemers hebben de zaak maandag en dinsdag ‘helemaal ondersteboven gekeerd’. ,,We hebben alles lekker schoongemaakt en het personeel leren kennen. De kaart is wat vernieuwd, er is een nieuwe wijnkaart en nieuwe personeelskleding”, aldus Michael. ,,Daar willen we het voorlopig even bij laten tot na de feestdagen. Nu richten we ons op de service en gastvrijheid. Over twee tot drie maanden willen we kijken of we de boel kunnen verbouwen, dingen fysiek kunnen vernieuwen en kunnen werken aan een nieuw concept.”
Michael en De Graaf willen van De Heeren de woonkamer van Curaçao maken die het altijd is geweest. ,,We willen weer terug naar het eerlijke product. Er een frisse bar van maken met een mooie keuken waarin we teruggaan naar het pure product: gewoon een mooi stuk vlees, of een goed stuk vis zonder tierelantijntjes maar wel van goede kwaliteit.” Zo hoopt het duo de gemeenschap weer aan te spreken en er weer een mooie, levendige horecagelegenheid van te maken.
Al het personeel wordt in principe overgenomen door de nieuwe leidinggevenden. Het gaat om ongeveer twintig medewerkers. ,,Het is onze insteek om alle banen te behouden.” Hoe het met de vergunningen zit, proberen de ondernemers te achterhalen. ,,Maar we hebben het idee dat we samen met de instanties wel tot een oplossing zullen komen. We zijn nog druk bezig met de onderhandelingen en hopen voor het einde van het jaar alle overeenkomsten ondertekend te hebben, zodat de overname en het juridische plaatje helemaal in orde zijn. Dan kunnen we een nieuwe nv starten en gaan we netjes het hele traject in.”
De activiteiten die door de huidige eigenaresse Danielle Minderhoud al waren gepland, zullen gewoon doorgaan. Zo is er morgen een feestje met livemuziek van de Dolceband en staat voor 30 december de grote Pagara Party op de planning, met een grote vuurwerkshow rond 22.00 uur en de hele avond muziek van dj’s, livebands en diverse bars bij Zuikertuintje.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).