4.778 Cadeaus en 522 kerstpakketten voor arme gezinnen.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens de elfde editie van de actie ‘Ieder kind een kerstcadeau’ heeft radiozender Dolfijn FM 4.778 cadeaus en 522 voedselpakketten ingezameld.

dolfijnactie2
Deze eindstand werd gisteravond bekendgemaakt. Geen record, maar dat is volgens stationmanager Egon Sybrandy helemaal niet erg. ,,We zamelen cadeaus in voor kinderen die anders met kerst zouden worden overgeslagen. Bij tienduizend cadeaus wordt het moeilijk om tienduizend van die kinderen te vinden”, zegt hij in een schriftelijke reactie.
Naast de cadeaus werden dit jaar voor het eerst kerstvoedselpakketten ingezameld. Luisteraars konden pakketten doneren met houdbare producten als rijst, pasta, koekjes, groenteconserven en vlees of vis in blik. De gedachte daarachter is dat veel kinderen die de afgelopen jaren cadeautjes kregen via de actie nog steeds met honger naar bed gingen. In totaal zijn 519 pakketten uitgedeeld, waardoor een hoop gezinnen toch een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten met kerst.
Dolfijn FM heeft in de loop der jaren naar eigen zeggen een uitgebreid netwerk opgebouwd met sociaal werkers, scholen, opvanghuizen en andere instellingen die werken met kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Zij hebben alle cadeaus en voedselpakketten bij Dolfijn FM opgehaald en zullen deze verdelen onder de kinderen die het ’t hardste nodig hebben. Een team van vrijwilligers onder leiding van Krijnie Wout en Viviane van Vroenhoeven hield tijdens de actie contact met de organisaties en stelde de juiste pakketten samen op basis van leeftijd en geslacht.
De grootste donateurs van dit jaar waren Kunuku Aqua Resort, Livingstone Resort en Corendon. Zij gaven gezamenlijk 2.020 cadeaus. Pearl Trust haalde met een golftoernooi genoeg geld op voor 630 cadeaus. Dolfijn FM zegt zeer tevreden te zijn met de totale opbrengst en belooft dat ‘Ieder kind een kerstcadeau’ ook in 2018 weer georganiseerd zal worden. Foto Dick Drayer


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).