Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Venezolaanse president, Nicolás Maduro, heeft serieus overwogen om alle handel via lucht- en maritiem verkeer met de ABC-eilanden te stoppen.

maduroMaduro heeft dat tijdens een vergadering met gouverneurs en burgemeesters van het land verklaard. De vergadering was live op de nationale televisie te zien.
De president had het over de maffia op de eilanden. De schaarste in Venezuela is te wijten aan de smokkel van goederen naar de ABC-eilanden toe.
,,Ik heb overwogen om alle vormen van communicatie, van al het zakelijke verkeer, van het luchtverkeer en het maritieme verkeer met Aruba, Bonaire en Curaçao te verbreken. En ik heb het serieus overwogen vanwege de maffia die alles naar die eilanden brengt.” De president zei dat Venezuela uit elkaar valt door de eilanden. Maduro kondigde aan dat hij een kleine verrassing voor de eilanden heeft, maar dat hij op dat moment er niets meer over kon zeggen.
In de vergadering verklaarde Maduro ook dat Venezuela het jaar 2017 heel goed afsluit als het om de democratie en de democratische deelname gaat. Voor 2018 voorspelde hij dat het land een herstel op verschillende terreinen zal meemaken. Hij noemde daarbij een integraal herstel van de economie, van het maatschappelijke leven, en het politieke leven in het land.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).