Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fake nieuws. Zo omschrijft Guangdong Zhenrong Energy het bericht in International Oil Daily van Energy Intelligence, dat GZE de plannen voor de Isla-raffinaderij en bouw van een LNG-terminal staakt.

bingyanchen Het bedrijf stelt ook in een schriftelijke verklaring dat het nieuws over het stopzetten van de bouw van een raffinaderij in Myanmar fake is. Afgelopen maandag publiceerde International Oil Daily dat deze projecten vanwege de ernstig financiële problemen van GZE worden stopgezet.
,,GZE heeft nooit zo’n besluit genomen en dat ook niet verklaard.” Het nepnieuws zorgt voor verwarring en paniek in de Curaçaose gemeenschap. ,,Daarom veroordelen wij ten sterkste het onverantwoordelijke gedrag van de individuen bij Energy Intelligence. Wij behouden ons het recht voor, om passende gerechtelijke stappen te nemen op het moment en op de plaats waar dat nodig is.”
In de verklaring die door ceo Bingyan Chen is getekend, stelt GZE dat het bedrijf de Curaçaose projecten niet opgeeft. Samen met de Curaçaose regering en het volk zal het bedrijf werken om succes te behalen. ,,GZE heeft met de partners samengewerkt en is zowel technisch als financieel klaar voor de klus.”
Het bedrijf belooft dat er spoedig zichtbare resultaten zijn en de geruchten zullen dan vanzelf afnemen. ,,Wij waarderen altijd het vertrouwen en de steun van het Curaçaose volk, en wij zullen ons best doen om dat te verdienen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).