Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Directeur José van den Wall-Arnemann (60) van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) is gistermiddag door de Raad van Commissarissen (RvC) geschorst. Dat heeft deze krant uit goede bronnen vernomen.


José vd Wall ArnemannHet bericht wordt desgevraagd bevestigd door president-commissaris Gilbert Martina. Hij wil verder geen inhoudelijke informatie verstrekken en kan de reden voor schorsing niet noemen.
Van den Wall-Arnemann, die sinds maart 2014 directeur is, had gistermiddag een gesprek met de voorzitter en vicevoorzitter van de RvC. Daarbij is hem de schorsing aangezegd. Op dit moment is er geen adjunct-directeur of waarnemend directeur. De bestuurlijke taken liggen bij de RvC, die naast Martina bestaat uit Alwin Keli, Carl Camelia, Leo Rigaud en Norbert Chaclin. RdK is namens de overheid eigenaar van de raffinaderij en alle overige faciliteiten van de lokale petroleumindustrie, die worden gehuurd door het Venezolaanse PdVSA. Van den Wall-Arnemann trok zeer nauw op met voormalig voorzitter Werner Wiels van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) dat in een paar jaar tijd circa 18 miljoen gulden besteedde en niet verder kwam dan het Chinese GZE als kandidaat voor de overname, terwijl andere potentiële kandidaten ongemotiveerd aan de kant werden gezet.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.