Kikvorsmannen van de Koninklijke Marine trainden afgelopen weken op Curaçao in het kader van de eindoefening van de kikvorsmanopleiding 2017.


Kikvorsmannen training CurIn dit traject worden militairen opgeleid tot gevechtsduiker die via het water stiekem zijn doel kan naderen en daar zijn opdracht uitvoert. Bijvoorbeeld het uitvoeren van verkenningen of offensieve acties zoals het saboteren van een schip. De opgedane kennis en vaardigheden uit de opleiding werden vervolgens getoetst. Dit gebeurde aan de hand van een realistisch scenario, waarin zij binnen een groter geheel als team moeten optreden. Ook een operationeel Netherlands Maritime Special Operation Forces-kikkerteam en een Deens team namen aan de oefening deel. In totaal hebben zes aspirant-kikvorsmannen de opleiding met succes afgerond. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).