Kikvorsmannen van de Koninklijke Marine trainden afgelopen weken op Curaçao in het kader van de eindoefening van de kikvorsmanopleiding 2017.


Kikvorsmannen training CurIn dit traject worden militairen opgeleid tot gevechtsduiker die via het water stiekem zijn doel kan naderen en daar zijn opdracht uitvoert. Bijvoorbeeld het uitvoeren van verkenningen of offensieve acties zoals het saboteren van een schip. De opgedane kennis en vaardigheden uit de opleiding werden vervolgens getoetst. Dit gebeurde aan de hand van een realistisch scenario, waarin zij binnen een groter geheel als team moeten optreden. Ook een operationeel Netherlands Maritime Special Operation Forces-kikkerteam en een Deens team namen aan de oefening deel. In totaal hebben zes aspirant-kikvorsmannen de opleiding met succes afgerond. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.