Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parke Tropikal heeft eindelijk de aandacht en steun van de overheid, waar de dierentuin al jaren om vroeg.

zoo Directeur Bert Isenia is dolblij. ,,Dankzij geweldige medewerking, kunnen we ervoor zorgen dat de dieren hier veilig zijn.”
Na een reeks incidenten was vorige maand voor directeur Bert Isenia de maat vol. Tijdens een Sinterklaasviering werden dieren in Parke Tropikal slachtoffer van mishandeling en vandalisme. Kinderen gooiden met stenen naar de varkens en in de kinderboerderij. Een konijn overleed door de klap van een steen. Iemand probeerde kapucijnapen een sigaret te laten roken en tot overmaat van ramp werd een paar dagen later de 40-jarige blauwgele ara gestolen.
Isenia was er kapot van. ,,Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. We zijn al zes, zeven jaar bezig met het verbeteren van de omstandigheden binnen de zoo. Maar het traject verloopt moeizaam, omdat we steeds geen toestemming krijgen voor aanpassing van de infrastructuur”, zei hij. Gisteren maakte hij bekend dat die steun er inmiddels wel is. Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP) zijn afgelopen weken regelmatig bij Parke Tropikal op bezoek geweest om de situatie te bekijken en te overleggen met de zoo-directeur.
In de eerste week van januari zullen alle vergunningen worden aangevraagd die nodig zijn om de muren rond de Curaçao Zoo te verhogen en andere maatregelen te nemen om te voorkomen dat vandalen en dieven opnieuw toe kunnen slaan in de dierentuin. Isenia en zijn team hebben een masterplan voor de dierentuin ontwikkeld. ,,Ik heb er nu alle vertrouwen in, dat dit goedgekeurd wordt”, zegt hij.
Isenia is vol lof voor Kathleen Cicilia, hoofd van ROP: ,,De manier waarop zij het team van de dierentuin bijstaat, en met ons meedenkt, is ongekend”, zegt Isenia. Ook is hij te spreken over Emylou Capriles van het ministerie van VVRP.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).