Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kustwacht heeft gisteren in samenwerking met de douane vier vaartuigen onderschept, met aan boord acht personen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ook aan boord: een groot aantal vuurwapens met munitie en twee handgranaten.

wapenvangst
De radaroperator van het Reddings- en Coördinatiecentrum detecteerde rond 14.00 uur de vier verdachte vaartuigen nabij het Spaanse Water. Een SuperRhib werd meteen naar de aangewezen plek gedirigeerd en trof daar de boten aan, een daarvan was op sleeptouw. De bemanning van de SuperRhib ging aan boord en na een onderzoek werden de vuurwapens, handgranaten en munitie aangetroffen. Alle opvarenden zijn aangehouden en de vaartuigen zijn op sleeptouw meegenomen en opgebracht naar het steunpunt te Parera. Daar zijn de verdachten, evenals de in beslag genomen munitie en wapens overgedragen aan de politie, die de zaak verder onderzoekt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).