Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nieuwste en grootste cruiseschip van MSC Cruises komt naar Curaçao. Naar verwachting meert het schip MSC Meraviglia in november 2019 voor het eerst aan op het eiland.


Groot megacruiseschipRaul Manotas, cco van Curaçao Ports Authority (CPA), stelt dat het na de Oasis Class Ships van Royal Caribbean, wereldwijd gezien, het grootste schip is dat momenteel cruisereizen uitvoert. De MSC Meraviglia is 315 meter lang, 65 meter hoog en heeft een capaciteit van ruim 5.700 passagiers.
Het schip is gebouwd in Frankrijk en pas sinds september 2016 operationeel. Aan boord is een promenade aanwezig van 96 meter lang, met boetieks, bars en twaalf verschillende restaurants; van een sushibar tot een Amerikaans steakhouse. ’s Avonds is er livemuziek en zijn er andere soorten entertainment.
Daarnaast is er een ‘multipurpose media space’ waar optredens kunnen plaatsvinden, die kan dienen als karaokebar of zelfs kan functioneren als tv-studio. Ook zijn er verschillende zwembaden, waarvan er één op het bovendek is gevestigd. Verder is er een spa, een speelhal en zijn er vijf verschillende kidsclubs. Sportliefhebbers kunnen terecht in de sporthal, een fitnessruimte en een speciale sportbar waar allerlei wedstrijden worden uitgezonden. Als kers op de taart is er nog een bowlingbaan en een aquapark met vier glijbanen.
Hoewel je een schip met een capaciteit van bijna 6.000 passagiers massatoerisme zou kunnen noemen, richt de MSC Meraviglia zich volgens Manotas wel op passagiers met een ‘hoge spending’. ,,Als je ziet dat ze een promenade hebben met shopping malls, dan is het geen modaal cruiseschip, maar een van een hoger niveau”, stelt hij. De cco van CPA denkt dat de tweede megapier eraan heeft bijgedragen dat rederij MSC Cruises een reservering heeft gedaan voor haar grootste schip. ,,Het maakt Curaçao aantrekkelijker voor dit soort schepen”, zegt hij.
In januari 2018 komt de MSC Divina naar het eiland, met een capaciteit van 4.350 passagiers, in dezelfde maand een jaar later komt het schip opnieuw en ook de MSC Magnifica met een capaciteit van 3.600 passagiers doet Curaçao dan aan. De MSC Meraviglia staat op het schema voor november 2019.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.