Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf 21 december voert de KLM de vliegfrequenties van Amsterdam naar Curaçao verder op met nog eens twee extra vluchten per week. Deze extra vliegverbindingen blijven tot en met eind februari.


klmDit laat Cees van Ursem, manager KLM voor het Caribisch gebied met standplaats Curaçao, desgevraagd aan deze krant weten. Daarmee is sprake van een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding die KLM inzet op de route naar en van Hato.
,,We vliegen dagelijks - dus zeven dagen per week - met de Boeing 747-400 naar Curaçao met 35 businessclass- en 373 economy class-stoelen. Bovendien is er éénmaal per week, namelijk op de woensdag, een Amsterdam-Curaçaoretour met een Airbus 330-200. Deze machine heeft 18 businessclass- en 249 economy class-stoelen. Daarnaast tweemaal per week met de A330-200 naar Sint Maarten en via Curaçao weer terug naar Amsterdam.”
De twee extra vluchten vanaf 21 december tot en met eind februari komen daar nog eens bovenop. Eerst met een B747-400 en in de maanden januari en februari wordt een A330-200 ingezet. Daarmee landt de KLM in deze piekperiode twaalf keer per week op luchthaven Hato.
Voor wat betreft de andere eilanden van de Dutch Caribbean, zegt Van Ursem: ,,Wij vliegen viermaal per week Amsterdam-Aruba-Bonaire-Amsterdam en driemaal per week Amsterdam-Bonaire-Aruba-Amsterdam met een Airbus 330-200 of een A330-300.” Deze vluchtoperaties zijn van toepassing op het winterschema dat loopt van 29 oktober tot en met 24 maart.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).