Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bonden die bij Solidaridat Sindikal zijn aangesloten nemen twee dagen de tijd om in overleg met de regering tot een oplossing te komen voor de kwestie rond het minimumloon en de ontslagronde bij telecombedrijf UTS.

BTG MaripampoenDat heeft woordvoerder Errol Cova gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De bonden komen morgen om 18.00 uur bij het BTG-gebouw bijeen om verslag uit te brengen over het verloop van de gevoerde gesprekken.
Cova verklaarde dat de regering een besluit genomen heeft over de eerder afgekondigde verhoging van de WA-premie met 13,5 procent. Dit was een van de pijnpunten voor de bonden. Die wet is nu van de baan. In gesprek met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) verklaarde de minister-president dat de wet nu is gewijzigd. Die wijziging komt volgens de premier overeen met de wensen van de vakbonden, aldus Cova. De regering heeft aan de bonden gevraagd om te kijken of er een opening is om tot een oplossing te komen.
De bonden zijn bereid om vandaag en morgen, dus binnen 48 uur, te kijken of er mogelijkheden zijn om uit de impasse te komen. Solidaridat Sindikal vergadert met de premier en de verantwoordelijke ministers, in dit geval de minister van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning voor de problemen rond UTS en de bewindspersoon van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn voor het minimumloon.
Rhuggenaath heeft in gesprek met Cova verzekerd dat de regering een oplossing wil. Dit met het oog op de arbeidsrust, aldus Cova, die de hoop uitsprak dat partijen tot een oplossing komen.
De bonden voeren sinds vorige week woensdag acties. De massale steun voor de acties is tot nu toe uitgebleven. Zo was voor afgelopen vrijdag een actie aangekondigd waarbij de Isla-raffinaderij plat zou gaan als gevolg van actievoerende werknemers. Maar de raffinaderij draaide gewoon.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).