Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het begon allemaal in juni toen ze een strandlaken van haar moeder kreeg. Vandaag lanceert Patty Varekamp (32) haar eigen kledinglijn, ‘#Curacaoboss’. Voor de sexy toeristen en Curaçaoënaars met lef.

curacaoboss
Varekamp vertelt dat ze afgelopen zomer in Nederland op vakantie was, toen haar moeder kwam aanzetten met een strandhanddoek. Een exemplaar met de Westlandse vlag en de tekst ‘Hier leg un Westlander’. Een schoot in de roos, aldus Varekamp. Want als zelfstandig tekstschrijver houdt ze van alles wat met teksten te maken heeft; van leuke quotes tot woordspelingen.
Het duurde niet lang voor de creatieveling op basis van haar souvenir een heel nieuw concept had bedacht. ,,Souvenirs met teksten. Zoiets heb je nog niet op Curaçao”, bedacht ze.
In eerste instantie dacht Varekamp aan kleding, maar om eerst een community op te bouwen en later gericht een doelgroep te kunnen bereiken, begon ze met social media. ,,Ik ben een heleboel quotes gaan schrijven en heb die aan vrienden laten zien voor ik het aandurfde om ze online te delen. Verrassend genoeg vonden zij het grappig. Vervolgens heb ik een design ontworpen en heb ik het eerste plaatje online gezet.” ‘Zon, zee, blij uurtje’, luidde de tekst. Naar de eindeloze happy hours op Curaçao.
Varekamp begon ietwat braaf, maar de quotes die ze deelt worden steeds pittiger. Zoals ‘Heb je weer een zweetreet op je eerste date’, ‘Bon dinges, want kan iemand mij uitleggen wat er eigenlijk zo leuk is aan een nieuwe werkweek?’, en ‘Hopi sanka, klinkt toch ook gewoon veel lekkerder dan dikke reet?’. ,,Mensen vinden het leuk als ik de dingen zeg die iedereen denkt. Soms een tikje grof, maar nooit gemeen of lelijk”, legt de initiatiefneemster uit. ,,Dat slaat aan. Mensen vinden het herkenbaar en grappig. Ze liken het en taggen hun vrienden erin, omdat ze het willen delen.”
De quotes van #Curacaoboss sloegen aan, het aantal volgers op Facebook ging de duizend voorbij en Varekamp kreeg het vertrouwen om haar oorspronkelijke idee uit te werken: een kledinglijn. Ze koos ervoor om te beginnen met zes items. Twee tanktops en een shirt voor vrouwen, een shirt voor mannen, een babyrompertje en een pet. Met nog wat algemenere teksten, om af te tasten wat de doelgroep wil.
,,Ondertussen denk ik al veel groter. Uiteindelijk moet #Curacaoboss voor iedereen zijn. Voor de minister en de oma op Bándabou. Voor iedereen op Curaçao die een beetje een ‘boss’ is en denkt ‘ik doe wat ik doe en ik doe het goed’.”
Het geld dat de ontwerpster hoopt te verdienen aan de verkoop van de eerste lading, wil ze investeren in een tweede lijn. ,,De items daarvoor staan in principe al klaar om besteld te worden. Er zitten wat langere teksten tussen en soms zijn ze iets grover gebekt”, licht ze een tipje van de sluier op. ,,En ik wil me alvast gaan richten op Koningsdag.”
De eerste lijn wordt vandaag gelanceerd op de kerstmarkt in Pietermaai. Van 16.00 tot 22.00 uur zal Varekamp met een kraam op de hoek van Tapasrestaurant La Cantina del Patron staan. ,,Je kunt er eigenlijk niet omheen. We gaan het uitbundig aanpakken, met paspoppen en promotiemeiden op straat”, kondigt ze aan.
De items kosten 25 tot 35 gulden per stuk en zijn voortaan ook te koop in de winkel Flavors naast Chill Beach.
,,Ik vind het onwijs spannend”, zegt de ontwerpster. ,,Ik heb nog nooit eerder in mijn leven iets zo spannend gevonden. Het is helemaal van mezelf. En zeker omdat ik me op social media profileer hebben mensen er een mening over. Dat is best heel eng. Ik kan helemaal niet zo goed tegen kritiek. Maar het is vooral allemaal heel leuk. #Curacaoboss staat voor alles wat positief, leuk en gezellig is.”
www.curacaoboss.com
www.facebook.com/curacaoboss


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).