Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Isla-raffinaderij moet vandaag platgaan. Dat heeft voorzitter Angelo Meyer van de Islabond PWFC gisteravond bij een persconferentie van Solidaridat Sindikal verklaard.


demonstratie,,De bedoeling is om de raffinaderij niet op volle kracht te laten draaien en zo de productie te verlagen. Met de actie wordt de druk op de regering opgevoerd om onze eisen in te willigen”, aldus Meyer tegenover een journalist. Voorzitter Johnsel Diaoen van vakbond CBV voor verplegend en verzorgend personeel verklaarde bij de persconferentie dat de acties bij Sehos en de zorginstellingen vandaag geïntensiveerd worden.
Solidaridat Sindikal gaan vandaag haar derde actiedag in, de actievoerende bonden en de leden komen om 07.00 uur bij het BTG-gebouw bijeen. Daar wordt uit de doeken gedaan wat de acties van inmiddels plan D inhouden. Volgens voorzitter Meyer van PWFC kunnen er door de acties bij de raffinaderij problemen ontstaan om benzine en gas te leveren aan de consument. Eerder verklaarde directeur Yamil Lasten van Curoil in deze krant dat de overheids-nv ondanks acties in staat is om de levering van benzine en gas voor een periode van drie maanden te garanderen.
Woordvoerder Errol Cova van Solidaridat Sindikal verklaarde aan de media het te betreuren dat het kabinet in een persconferentie van gisteren niet meer inhoudelijk is ingegaan op de punten van de bonden en de oplossingen ervoor. De woordvoerder verwerpt ook de insinuaties dat de bonden achter de incidenten zitten. Cova stelde dat als de actievoerende mensen zich niet aan de regels houden, dat gecorrigeerd wordt.
Cova verwijt de regering dat het onethisch handelde door een akkoord met het platform van Dialógo Nashonal te sluiten over de knelpunten van de bonden, terwijl de onderhandelingen met Solidaridat Sindikal nog liepen. Het kabinet houdt zich niet aan de regels van de ILO voor tripartite overleg, aldus de woordvoerder.
De acties gaan door totdat de drie pijnpunten voor de bonden van tafel zijn, zo benadrukten de bonden. De woordvoerder heeft aan de hand van een gesprek met premier Rhuggenaath begrepen dat er nog geen definitieve oplossing is voor het aanhouden van de verhoging van de premie voor de WA-verzekering voor een periode van zes maanden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).