Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vreedzame manifestatie van de 15 vakbonden Solidaridat Sindikal heeft gisteren niet de massale steun gekregen waartoe de leiders van de bonden hadden opgeroepen.

opkomstGisteravond rond 18.30 uur riep Cedrik Isei, vicevoorzitter van Sitkom, de medewerkers van UTS op om vanaf nu wél hun gezicht te laten zien bij de acties op het Wilhelminaplein. ,,Vandaag heb ik niet veel van mijn collega’s gezien”, zei Isei. ,,Ik roep jullie op om naar buiten te komen. Verdedig je baan! Ik verwacht jullie vanavond hier bij PWFC en morgen op het Wilhelminaplein.”
Verschillende vakbondsleiders deden gisteren gedurende de dag ook al een dergelijke oproep en vroegen hun achterban naar Punda te komen. Op het hoogtepunt waren naar schatting een paar honderd demonstranten op de been. Aan het einde van de middag, rond 16.30 uur, verplaatsten de actievoerders zich naar het vakbondsgebouw van vakbond PWFC bij Post 5 aan de Schottegatweg.
Johnsel Diaoen, voorzitter van verpleegvakbond CBV, was de hele ochtend op het Wilhelminaplein en noemt de opkomst ‘redelijk’. Diaoen verwacht dat de vervolgacties meer respons krijgen vanuit de samenleving. ,,Ik verwacht dat de steun groter wordt.”
Ook Errold Bishop, voorzitter van vakbond SEU voor het stafpersoneel van Aqualectra is ‘tevreden’ over de opkomst tijdens de manifestatie gisteren. Bishop was een van de vakbondsleiders die zijn achterban nog eens aanspoorde om mee te doen aan de demonstratie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).