Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De directie van de Stichting Fundashon Skol Humanista na Papiamentu (Skaih; Skol Avansá Integrá Humanista) heeft een intentieverklaring getekend met leerkrachten die het team gaan vormen op de Engels- en Papiamentstalige ‘Skaih Pre-Universitario’ (havo-vwo).

skaihdocentDit heugelijke feit vond plaats op Onderwijsdag, 1 december. Op deze dag is ook 31 jaar geleden de stichting opgericht die de Papiamentstalige basisschool is begonnen, gebaseerd op de visie van wijlen Frank Martinus-Arion, Skol Humanista Kolegio Erasmo.
De weduwe van Martinus-Arion, Trudy Martinus, heeft bij de ondertekening van de intentieverklaring gesteld: ,,Ik ben blij dat er nog twee familieleden vandaag aanwezig kunnen zijn bij de ondertekening door jongen mensen die het werk van Frank zullen voortzetten. Jammer genoeg is hij er niet meer, maar wij zijn blij te mogen meemaken hoe ons volk steeds meer op eigen benen leert staan en trots is op de eigen taal. De havo/vwo-school zal in het schooljaar 2018-2019 van start gaan. Ik ben er trots op om enkele docenten te zien die in het verleden leerling zijn geweest bij Skol Humanista. Het geeft mij alle vertrouwen in de toekomst. Op de havo-vwo wordt aangesloten bij het Engelstalige onderwijs. Niet dat Nederlands uit het vizier raakt, maar binnen het Koninkrijk gaan we onze eigen weg, creëren we onze eigen plek en hebben we onze eigen visie op de wereld.”
Ex-leerling van Kolegio Erasmo, Aisha Leer, sprak ook een woordje. Zij zal straks doceren op de school waar zij zelf op gezeten heeft. Zij zal het vak sociale vorming gaan geven, als cultureel antropoloog, een studie die zij heeft afgerond aan de Universiteit van Leiden in Nederland.
Volgens het schoolbestuur is er grote interesse voor de school. Er zal daarom nog een informatiedag georganiseerd worden. Meer informatie kan opgevraagd worden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.