Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ter ere van de eerder dit jaar overleden schrijver Roy Evers, zal de Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) komende maandag, 4 december, op de geboortedag van Evers, het Roy Evers Instituut oprichten.

royevers
Evers was vriend en collega bij de ICUC en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van onder andere het onderwijs en de kunst op Curaçao. Hij groeide op in Otrobanda waar hij de inspiratie voor zijn veelgelezen verhalen vandaan haalde.
Bij ICUC speelde Evers in de jaren 90 en 2000 een essentiële rol bij de oprichting en ontwikkeling van de organisatie. Gedurende meer dan tien jaar was Evers de directeur van ICUC en voorheen van het Curaçao Institute for Social and Economic Studies (Curises), waar ICUC uit ontsproten is. Hij doceerde informatica, IT en informatiebeleid en leidde het IT-programma op MBA-niveau. Ook gaf hij les in wiskunde. Met zijn instituut Escriba streefde Evers naar beter gebruik van de Papiamentse en Nederlandse taal. ,,Maar Roy was bovenal een geliefd mens, met twee harten en vier oren, een kritische Yu di Kòrsou, een man met gevoel voor de mens in de student en collega”, zo herinnert het personeel van ICUC zich Evers.
Het bestuur van ICUC had dan ook snel - na beraad met zijn echtgenote Helen en zijn vrienden - het besluit genomen een instituut op te richten en dit naar Evers te vernoemen. Dit instituut zal als onderdeel van ICUC educatieve - en kunstgerelateerde activiteiten in Otrobanda steunen. Ook zal middels dit instituut worden getracht de kennis van wiskunde en rekenen bij basisschool- en vsbo-leerlingen te vergroten. In dit kader heeft het opleidingscentrum besloten om elke week leerlingen van het Santa Famia College en van Scholengemeenschap Otrobanda te helpen met de algemene kennis op het gebied van rekenen.
Het Roy Evers Instituut zal jaarlijks een project lanceren waar jongeren uit Otrobanda bij worden betrokken om zich door middel van kunst te uiten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.