Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao is een paar loodgieters, ijzerwerkers (14), bankwerkers en machinebankwerkers (12) rijker.

damen

Onlangs zijn 26 deelnemers geslaagd voor de cursussen aangeboden door Damen Shiprepair in samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en de praktische beroepsschool Feffik. Op de diploma-uitreiking, een hoogtepunt in de nieuwe ontwikkelingen rond de haven, waren dan ook verschillende sprekers uitgenodigd zoals SOAW-minister Hensley Koeiman (MAN), Feffik-directeur Ludwig Alberto, trainingscoördinator Ludwig Ignecia en human resource-manager van Damen Jurgen Rodriques.
De boodschap van al deze personen was duidelijk: Feffik heeft een belangrijk rol te spelen bij dit type onderwijs en de gelijke kansen die hier gegeven worden voor het opleiden van lokale jongeren zijn waardevol en belangrijk, zeker als zij worden opgeleid in een werksoort waaraan behoefte is.
De jongeren werden geprezen om hun discipline, respect, doorzettingsvermogen en inzet. Ook de twee docenten, Errol Martina en Edgar Felicia, zijn bedankt voor het goed afleveren van de jongeren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.