Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Via de media heeft de voormalige president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, Emsley Tromp, gisteren te horen gekregen dat het Openbaar Ministerie zich niet neerlegt bij de integrale vrijspraak van het Gerecht van 17 november.


tromp,,Gezien de inhoud van het zeer uitvoerig en goed gemotiveerde vonnis is dit besluit verrassend”, zo laat Tromp middels zijn advocaten Mirto Murray en Niels van der Laan weten. ,,Het is te betreuren dat de uitspraak van de rechter het Openbaar Ministerie niet tot enig hernieuwd inzicht heeft gebracht omtrent zijn eigen handelswijze.” Een handelswijze die volgens Tromp in de ‘afgelopen anderhalf jaar onherstelbare schade’ aan zijn reputatie heeft toegebracht.
Murray en Van der Laan vervolgen in de verklaring: ,,Tromp heeft in het verleden reeds meermalen opgemerkt dat hij de uitkomst van deze procedure vol vertrouwen tegemoet ziet. Gezien de uitspraak van het Gerecht is dit vertrouwen ook volstrekt gerechtvaardigd.”
Emsley Tromp stond op 26 en 27 oktober van dit jaar terecht voor vermeende belastingfraude met zijn pensioenstichting. Op 17 november heeft het Gerecht in Eerste Aanleg zich over deze zaak uitgesproken: Tromp werd in de zaak Saffier - zoals het onderzoek is gaat heten - integraal vrijgesproken.
Al tijdens de behandeling en direct na de uitspraak kondigde het Openbaar Ministerie ‘Saffier 2’ aan, waarbij onderzoek wordt verricht naar andere verdenkingen tegen Tromp. Zo wordt de voormalige bankdirecteur ook verdacht van corruptie, onverklaarbare vermogenstoename van een ambtenaar, witwassen en medewerking door een bestuurder aan een verboden transactie.

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.