Door onze correspondent
Oranjestad - Het lichaam van de driejarige jongen Roshandrick ‘Eugene’ Frans is gisterochtend opgegraven. De stiefvader heeft, na dagen van zwijgen, verteld waar in Savaneta het peuterlijkje te vinden was.


roshandrickProcureur-generaal Hans Kramer belegde gistermiddag een persconferentie om het treurige nieuws wereldkundig te maken. ,,De man heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij de dood van de kinderen, maar nader onderzoek moet uitmaken waar ze precies aan zijn overleden en, in het geval van de jongste, wanneer. Buren van het jongetje zeggen de peuter al twee maanden niet te hebben gezien.
Zijn vijfjarige broertje Rishandro Anastacia bezweek vrijdagmiddag in het ziekenhuis, nadat zijn moeder hem had gebracht. Zij zei dat hij was gevallen. Maar de behandelende arts ontdekte naast veel littekens allerlei onbehandelde fracturen. Bovendien bleek dat het jongetje onder invloed was van marihuana. Die was volgens de arts stelselmatig toegediend.
De politie werd gewaarschuwd en er startte een groot onderzoek toen bleek dat een jonger kind uit het gezin niet te vinden was. De moeder, stiefvader en oma van de jongetjes werden aangehouden.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.