Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR), waarschuwt resorts, hotels en andere ondernemingen dat zij geen personenvervoer mogen aanbieden zonder dat dit wettelijk geregeld is.

 

toeristenvervoer

,,Degenen die zich niet aan de wet houden kunnen zware straffen, inclusief opsluiting, verwachten”, aldus de minister. Zij kondigt verder aan: ,,Er zal meer stringente controle gaan plaatsvinden op de naleving van de Eilandsverordening personenvervoer. Eenieder wordt gevraagd om meteen te stoppen met het op illegale wijze vervoeren van passagiers. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van vervoerders die wel een vergunning of ontheffing hebben.” Jesus-Leito legt uit dat de overheid recent kennis heeft genomen van gevallen waarbij resorts, hotels of personen op commerciële basis vervoer op de openbare weg aanbieden. Dit is dus verboden. Er zouden bovendien juridische adviezen gegeven worden door advocaten waarin gesteld wordt dat het wel toegestaan zou zijn personen te vervoeren als de vervoerder niet direct hiervoor betaald wordt. De vervoersdienst zou dan bijvoorbeeld door het hotel of resort betaald worden waarbij dit door het resort of hotel doorberekend wordt aan de toerist. Maar, zo legt de minister uit: ,,In een eerdere rechtszaak heeft de rechter uitgemaakt dat het niet van belang is of de vergoeding direct dan wel indirect bij de passagiers in rekening wordt gebracht.”
Een verblijfsvergunning of een vestigingsvergunning is geen vervoersvergunning, zo legt de minister nog uit. Het gaat hier om drie verschillende vergunningen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).