Gerechtelijke procedure in gang gezet op Curaçao
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na meer dan een jaar geleden de deuren op Curaçao te hebben gesloten, maakt initiatiefnemer Roelof Visscher bekend dat het project verdergaat op Aruba.

winery

Op het buureiland zijn de eerste planten al aangeplant en ondertussen is op Curaçao een gerechtelijke procedure in gang gezet.
Gisteren werd precies een jaar geleden bekend dat de Curaçao Winery de deuren moest sluiten. Het lukte de eigenaar niet om investeerders aan te trekken voor het project. De reden hiervoor waren de langlopende procedures en een eis van de Curaçao Airport Holding (CAH) dat de Winery zou verhuizen. CAH eiste dit nadat de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) weigerde toestemming aan de Winery te verlenen om nabij Hato wijn te verbouwen. De CCAA stelde dat door de wijngaard het aantal vogels in het gebied was toegenomen en dat dat het risico op een ‘bird strike’ verhoogde. Botsingen met vogels kunnen gevaarlijk zijn in de luchtvaart.
De oogst werd nog wel gebotteld en bij The Wine Factory verkocht. Ook de laatste wijnen van de Winery Curaçao worden daar nu verkocht, zo staat op de Facebookpagina van de Winery.
Daar wordt ook bekendgemaakt dat ‘een gerechtelijke procedure in gang is gezet op Curaçao’ en dat documentairemaakster Gwen Jansen een documentaire heeft gemaakt van ‘de opbouw en teloorgang van ons bedrijf op Curaçao’. ,,Het blijft erg vreemd om onszelf in deze situatie te zien, maar het is een prachtige film geworden”, zo laat eigenaar Visscher weten. In de documentaire vertelt Visscher geëmotioneerd hoe hij met de wijngaard op Hato is begonnen en hoe hij na twee jaar te horen kreeg dat de werkzaamheden gestaakt moesten worden.
De documentaire ‘Hato’s wijn’ duurt 70 minuten en wordt op tweede kerstdag op RTV Oost vertoond.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).