Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Nederlandse mountainbikeprof Robbert de Nijs was heer en meester tijdens de Curaçao Cycling Week. De Nijs won behalve de proloog, vrijdag ook de tweede etappe en op zondag, samen met de Curaçaose Hillard Cijntje, de Duo Xtreme MTB.


de nijsNa twee stoffige dagen was de slotrit van de driedaagse van het evenement voor mountainbikers vies en modderig. Het parcours dat door Sorsaka Bikers was uitgezet bij Coral Estate was door de enorme regenbuien in de nacht van zaterdag op zondag veranderd in een grote modderpoel, aldus het persbericht van de organisatie van Curaçao Cycling Week. De Nijs en Cijntje lieten al direct de rest van het veld - in totaal 250 deelnemers - achter zich. Daar ontspon nog een spannende strijd om de tweede en derde plek. Door valpartijen van onder andere de Nederlandse profwielrenner van Roompot, Peter Weening, Robert Potveer en het duo Tito Seintje en Bryan van Rutten, leek het erop dat de lokale fietsenmaker Barry Bakker en mountainbikeprof Marc de Maar - tevens de organisator van het evenement - als tweede over de finish zouden komen, maar het duo werd op het laatst nog ingehaald door Potveer en Weening.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het evenement met bijna 300 deelnemers uit onder andere Aruba, Bonaire, Nederland, Venezuela en Colombia. Voor de tweede etappe meldden zich vrijdag 92 mountainbikers aan de start bij Sint Willibrordus. Profwielrenner Weening ging er in de eerste ronde vandoor en kreeg Robbert de Nijs, Marc de Maar en Hillard Cijntje in zijn wiel. Cijntje moest afhaken en na een stuurfout van Weening, won De Nijs de eindsprint van De Maar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).