Van onze redactie
Willemstad/Hilversum - Stichting WeConnect organiseerde afgelopen weekend de workshop ‘Presenteren kun je leren’, onder leiding van de Antilliaanse presentator en journaliste Milouska Meulens.

weconnect
In Hilversum gaf de ervaren Meulens een groep Caribische studenten en young professionals uitleg en tips voor een goede presentatie. ,,Niet alleen voor de camera of op een podium, maar vooral ook jezelf presenteren in het dagelijks leven.” Aldus een persbericht van Tanja Fraai.
,,De workshop bestond uit een deel theorie over wat uitstraling is, hoe je zelfverzekerd overkomt en hoe belangrijk het is uit je comfortzone te treden. Met sprekende voorbeelden en filmpjes legde Meulens steeds de link met de praktijk.” Deelnemers oefenden met iets ogenschijnlijk eenvoudigs als voor een groep gaan staan. ,,Heel confronterend en leerzaam”, merkte een studente uit Aruba op. ,,Dit breng ik gelijk in praktijk bij een spannende presentatie maandag”, klonk het van een ander.
Meulens vertelde volop anekdotes over haar leven voor de televisiecamera; ze presenteerde vijftien jaar het Jeugdjournaal op de Nederlandse televisie. ,,Neem risico’s en zeg ‘ja’ als je een uitdaging aangeboden krijgt”, hield ze haar uitsluitend vrouwelijke publiek voor. Journaliste Natasja Gibbs, verbonden aan het journalistieke platform Caribisch Netwerk, deelde haar eigen onzekere zoektocht als professional zowel op Curaçao als in Nederland.
,,Deze twee vrouwen zijn rolmodellen voor onze groep jonge Antillianen en Arubanen. Dat is precies de inspiratie en empowerment die we zoeken met onze educatieve stichting”, merkte WeConnect-manager Fraai na afloop tevreden op.
Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunt het werk en deze bijeenkomst van Stichting WeConnect.
www.stichtingweconnect.nl


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).