Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de organisatie van de wandeling ‘Kaminata Yu i Tata’ heeft de Child First Foundation gisteren aandacht gevraagd voor het universele recht van ieder kind om zowel contact te hebben met zijn moeder als met zijn vader.

yuitata

De stichting ziet de afwezigheid van vaders in het leven van kinderen op Curaçao als belangrijke bron van jeugdcriminaliteit en vandalisme onder jongeren.
Volgens Chris Peterson, voorzitter van de stichting, hebben meer dan 100 mensen - kinderen en vaders, maar ook moeders - gisterochtend de 7 kilometer gelopen op de internationale Dag van de Man. De opbrengst gebruikt Child First voor activiteiten om een samenleving zonder boosheid tot stand te brengen ‘als de eerste stap naar vrede in de wereld’, aldus de website. ,,Ons doel is om de afwezigheid van vaders te bestrijden”, zegt Peterson. ,,Die hebben vaak geen contact met hun kind door manipulerende moeders.” Kinderen van wie de vader niet actief aanwezig is in hun leven, komen volgens de stichting vaker terecht in de criminaliteit. Peterson: ,,Dat is bewezen door internationale wetenschappelijke studies.”
Child First pleit ervoor dat de Curaçaose kinderen de hele dag naar school gaan, omdat zij door afwezigheid van een vader en een werkende moeder, nu vaak ’s middags op straat terechtkomen. ,,We hebben in Buena Vista zes schollokalen in bruikleen”, zegt Peterson. ,,Dat is een wijk waar kinderen veel aandacht vragen. In de bende Buena Vista City zitten jongeren die inbreken en verkrachten. Echt verschrikkelijk.”
De stichting probeert via een programma op Radio Z’86 het grote publiek te bereiken. Van maandag tot vrijdag wordt dagelijks een thema besproken. Peterson: ,,Ook vaders hebben het recht om hun kind te zien. Een Curaçaose moeder vindt vaak dat een kind alleen van haar is.”
www.childfirst-foundation.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).