Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose zwemster Chadé Nersicio heeft deze maand twee zilveren en twee bronzen medailles gewonnen tijdens de Florida High School Championships in de Verenigde Staten.

nersicio
Het Curaçaose zwemtalent van de Trinity Christian Academy zwom zich op 4 november gemakkelijk naar de A-finale op de 50 yard vrije slag met een tijd van 23,40 seconde, aldus South Florida Caribbean News. Diezelfde avond greep Nersicio maar net naast het goud. Zij tikte met 22,93 een fractie van een seconde later aan dan de Amerikaanse winnares Kaitlyn Schorr (22,89). Op de 100 yard verbeterde Nersicio haar persoonlijk record van 50,47 naar 50,22 en dat was goed genoeg voor een bronzen medaille.
Met haar team de Warriors boekte de zwemster ook nog eens succes op de 200 yard en 400 yard estafette vrije slag. De meisjes van de Trinity Christian Academy wonnen met twee nieuwe schoolrecords respectievelijk zilver en brons. Chadé bracht haar team op de 200 yard met een geweldige eindspurt van een vijfde naar een tweede positie.
De opmerkelijke prestaties van de jonge zwemster worden door Tony Morrison uitgebreid beschreven in een artikel in South Florida Caribbean. Want Nersicio sleepte in juni dit jaar ook al een zilveren en een gouden plak in de wacht tijdens de Central American & Caribbean Championships (CCCAN) in Trinidad en Tobago. Op de 50 meter vrije slag eindigde zij als tweede in de categorie meisjes 15-17 en op de 100 meter vrije slag als eerste.
In 2013 wordt de dan 12-jarige Chadé uitgeroepen tot sporter van de maand juli op Curaçao. Zij is dan nog lid van Curaçao Sharks Aquatics. Dat jaar wint zij in haar leeftijdscategorie goud op de 50 meter en de 100 meter vrije slag tijdens de CCCAN Championships in Costa Rica.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).