Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ‘Kana ku nos’ (Loop met ons mee), zo luidt de titel van de informatiecampagne die Aqualectra gisteren heeft gelanceerd. Het nutsbedrijf wil de gemeenschap betrekken bij de grote veranderingen die Aqualectra weldra doormaakt.

aqualectra
De leverancier van drinkwater en stroom is zich aan het voorbereiden op een toekomst waarin de energievoorziening van groenere, duurzamer aard zal zijn. Volgens het masterplan genaamd Program Reshaping Aqualectra (ProgResA) is Aqualectra bezig met innovatie. ,,Er worden grote veranderingen gerealiseerd om zich te ontwikkelen tot een bedrijf dat klaar is voor de toekomst”, zo laat de directie van de overheids-nv aan de media weten.
Om het publiek te informeren over aanpassing van de productie en serviceverlening, heeft Aqualectra diverse mediaproducties in voorbereiding. Het gaat hier om een multimediacampagne, ofwel, het bedrijf gaat informatie verstrekken via zowel traditionele media - kranten, radio en televisie - als via social media, apps en websites. ,,De consument van de toekomst is anders, die wil alles binnen handbereik hebben en niet lang moeten wachten”, zo voorziet het management van Aqualectra dat aangeeft zich ervan bewust te zijn dat de recente en frequente stroomonderbrekingen op Curaçao niet bevorderlijk zijn voor het vertrouwen van de consument. ,,We weten dat de perceptie bestaat dat de prijzen te hoog zijn, dat de dienstverlening beter kan en dat er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van alternatieve energiebronnen.” De kritiek op het bedrijf en de verwachtingen van de gemeenschap zijn aanleidingen om de productie en levering van water en stroom rigoureus anders te gaan aanpakken, aldus de directie. ,,We willen voldoen aan de verwachtingen voor de toekomst.”
ProgResA bestaat uit drie fasen: ten eerste de beëindiging van de productie bij Mundo Nobo, ten tweede wijziging van de manier van werken, ofwel een interne reorganisatie waarbij verschillende dochter- en zusterondernemingen zijn geïntegreerd in een enkel bedrijf. En ten slotte, in fase drie, uitbreiding van de productie van elektriciteit, onder meer door gebruik te maken van zonne-energie. Voor de productie van drinkwater via reverse osmose wordt aan de westkant van Willemstad naar een nieuwe locatie uitgekeken, ter vervanging van de aanvoer van de waterfabriek in Mundo Nobo.
De modernisering zal de klanten van Aqualectra niet ontgaan. ,,Loop met ons mee om samen met ons voortgang te boeken”, zo luidt de oproep aan de Curaçaose gemeenschap.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.