Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De politie heeft afgelopen zaterdagochtend in de omgeving van Koraal Tabak vijf personen, een vrouw en vier mannen, aangehouden voor mensensmokkel. Dat is gisteren bekendgemaakt. Eveneens zijn tien ongedocumenteerde personen gearresteerd.


PolitieBij de politiecentrale kwam zaterdag rond 09.03 uur een melding binnen van verschillende personen die in de omgeving van Sint Joris/Koraal Tabak van een boot waren afgestapt. De politie wendde zich tot de omgeving en kwam daar een man tegen in een auto die zich niet kon identificeren. De man, die later de 40-jarige Curaçaoënaar P.R.C. bleek te zijn, werd in de boeien geslagen. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten.
Tijdens een intensieve zoektocht in de omgeving kwam de politie een aantal auto’s tegen, waarvan twee konden worden tegengehouden. In deze voertuigen werden zes ongedocumenteerde personen aangetroffen. De chauffeurs werden aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Het gaat hierbij om de Curaçaoënaar R.R.P. (31) en de Dominicaanse man C.B.F. (34).
Verderop werd een ander voertuig gevonden met twee personen. Toen de passagiers de politie zagen, trachtte één weg te rennen. In de achtervolging werd de verdachte in de kraag gegrepen. Het bleek nog een ongedocumenteerde persoon te zijn. De chauffeur van de auto, de Colombiaanse vrouw S.P.O-C (34) werd aangehouden voor mensensmokkel. In de auto werd het paspoort van een ander persoon gevonden, iemand die niet in de auto zat.
Bij een rots in de omgeving werden drie andere personen gevonden, twee uit Curaçao en één zonder de geldige documenten. Weer iets verderop werden weer twee ongedocumenteerde personen aangetroffen. De personen uit Curaçao werden aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Het gaat hierbij om de broers B.C.P.S. (25) en D.J.P.S. (22).
Alle ongedocumenteerde personen zijn vervoerd naar de afdeling Immigratie, die belast is met het onderzoek en de uitzetting van deze personen. Het gaat om zeven mannen en drie vrouwen. De verdachten van mensensmokkel worden vastgehouden in afwachting van nader onderzoek.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).