Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na een inbraak in haar ouderlijk huis in Brakkeput Ariba is topzeilster Philipine van Aanholt (25) bijna al haar prijzen kwijt. De atlete baalt ervan. ,,Ik heb hier zo hard voor gewerkt.”

prijzenHet is nu ongeveer drie weken geleden dat Philipine haar ouders over de vloer had in Nederland, toen ze werden gebeld door de schoonmaakster. Er was ingebroken in hun woning op Curaçao en het hele huis lag overhoop. Philipine’s vader Cor stapte meteen in het vliegtuig om de schade te bekijken.
,,Ze hebben enorm veel meegenomen: van de televisie, tot de boormachine en mijn vaders kleren”, vertelt ze. Maar ook bijna al haar prijzen behoorden tot de buit van de dieven. Bijvoorbeeld het gouden speldje van haar eerste deelname aan de Olympische Spelen, de herinneringsmedaille van de Spelen in Londen en de gouden plak die ze behaalde op de Central American Games.
,,Natuurlijk baalde ik daar meteen al van, maar ik vond het in eerste instantie vooral vervelend dat mijn ouders zich niet meer veilig voelen in hun eigen huis. Nu besef ik dat het mijn medailles zijn. Olympische en gouden plakken, waar ik heel mijn jeugd naartoe heb gewerkt”, aldus Van Aanholt.
Ze stelt dat de gedenkpenningen zelf niet eens zo veel waard zijn. ,,Als je ze vasthoudt, dan lijkt het heel wat. Maar het is gewoon een plak met een heel dun laagje goudspray eroverheen. Dat is misschien een paar gulden waard. Maar emotioneel heeft het wel veel betekenis voor mij.”
Van Aanholt heeft de instanties achter de wedstrijden waaraan ze heeft deelgenomen gevraagd of ze nieuwe exemplaren kan krijgen, maar dat bleek niet mogelijk. ,,Ze maken die medailles, munten en spelden echt alleen voor die specifieke Spelen en wedstrijden en zijn dus echt onvervangbaar.”
Door er aandacht aan te besteden hoopt de familie Van Aanholt de voor hen zo waardevolle spullen terug te krijgen. ,,We hopen dat het balletje gaat rollen”, aldus vader Cor. En dat gebeurt volgens hem nu al. ,,We hebben een aantal tips binnen gekregen, maar weten nog niet waar die toe gaan leiden.”
De familie looft 1.000 gulden uit aan degene die met de gouden tip komt. Wie relevante informatie denkt te hebben, kan daarmee terecht bij de tiplijn die is geopend door de zeilbond: 6979593.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).