Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering zal begin volgende week schriftelijk reageren op de brief waarin GZE het MDPT (Multidisciplinair Projectteam) ervan beschuldigt contractbreuk te hebben gepleegd door het lekken van vertrouwelijk informatie.

gzestaten

In die brief staat dat GZE drie weken de tijd krijgt om de informatie waar al eerder om was gevraagd te geven en ook te antwoorden op nieuwe vragen in het kader van de due diligence.
Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant verklaard. De minister-president verklaarde desgevraagd nog niets te hebben gehoord over de deelname van Baota Petro-Chemical Group, de partner die GZE in de brief van 3 november presenteerde als het bedrijf dat belast wordt met de due diligence en de officiële verklaring dat GZE in staat is om het project financieel uit te voeren. GZE schreef dat Baota binnen enkele dagen zijn deelname aan het project zou bevestigen.
Ondertussen is in overleg met Justitieminister Quincy Girigorie besloten om het Openbaar Ministerie onderzoek te laten doen naar het lekken van vertrouwelijke informatie over de due diligence en het conceptrapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). ,,De regering hecht eraan dat Curaçao een goede naam heeft en betrouwbaar is voor investeerders. Op grond daarvan is gekozen om het lek te laten onderzoeken. Het conceptrapport van Soab is naar een kleine groep mensen gestuurd. De leden van het MDPT hebben een geheimhoudingsplicht.”
De premier betreurt het lekken van de informatie. ,,Tegelijkertijd wil ik benadrukken dat voorzitter Clift Christiaan van het MDPT mijn volste vertrouwen geniet.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).