Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Over een week wordt huidig directeur en president ad interim van de Centrale Bank CBCS, Alberto ‘Chos’ Romero, 60 jaar en dan moet hij conform de wet aftreden.

cbcs

Hoewel er nog geen officiële mededelingen over zijn gedaan, is het aannemelijk dat de nieuwe directeuren José Jardim en Leila Matroos-Lasten, niet later dan die dag aantreden.
Omdat er nog geen vervanger is voor president Emsley Tromp, zal vermoedelijk een van de dan nog kersverse directeuren voorlopig tevens optreden als nieuwe president ad interim van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.
Er zijn veel vragen, maar nog weinig antwoorden. Van de zijde van de huidige Raad van Bestuur (RvB), die momenteel enkel bestaat uit Romero, wordt verwezen naar de Raad van Commissarissen (RvC) waar Etienne Ys voorzitter van is. Ook minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën heeft over dit onderwerp nog geen formele mededelingen gedaan.
Ys bevestigt aan deze krant dat directeur/president ad interim Romero volgende week vrijdag 17 november aftreedt. Maar de RvC-voorzitter weet nog niet wanneer Jardim en Matroos-Lasten precies aan de slag gaan. ,,Er is nog geen datum, maar natuurlijk uiterlijk 17 november.” Op de vraag wie van hen zal optreden als president ad interim, laat Ys weten dat de RvC hier de komende week over beslist.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).