Willemstad - Insel Air kondigt in advertenties in de dagbladen aan dat vanaf 20 november vluchten worden uitgevoerd tussen Curaçao en Paramaribo. Maar de Surinaamse autoriteiten moeten eerst nog toestemming geven.


insel surinameDe directie van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij is in Suriname voor overleg met de luchtvaartautoriteiten en reisbureaus. Heikel punt zijn de uitstaande schulden. André Delger, financieel directeur van Insel Air, verwacht eind deze week groen licht te krijgen voor de vluchten naar Paramaribo. ,,Tot die tijd verkopen we de tickets onder voorbehoud. Mochten we voor 20 november toch geen toestemming hebben, maar daar ga ik niet vanuit, dan krijgen de mensen die een ticket hebben gekocht natuurlijk hun geld terug.”
Volgens Delger gaat het ‘zoals bij elke nieuwe bestemming’ in eerste instantie om de veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. ,,Gezien onze huidige status kunnen we aantonen dat de veiligheid gewaarborgd is.” De autoriteiten in Suriname willen daarnaast dat er concrete afspraken komen over de betalingen, zoals de landingsrechten, ook in de toekomst. Maar de gesprekken gaan ook over het afbetalen van uitstaande schulden. ,,Wat dat betreft zijn onze mogelijkheden beperkt”, zegt Delger, doelend op de surseance van betaling die tot augustus 2018 aan de onderneming is verleend. ,,Het betalen van die oude schulden kan geen onderdeel van de afspraken zijn. Daar zal bewindvoerder advocaat Rogier van den Heuvel ook op toezien.” De Insel-directeur denkt dat Van den Heuvel wel een positieve bijdrage kan leveren aan de onderhandelingen door de consequenties van de status van surseance van betaling te bevestigen tegenover de autoriteiten. Delger kan niet zeggen hoe hoog de schuld van Insel in Suriname is. ,,Dergelijke bedrijfsgevoelige informatie kunnen we niet openbaar maken. We zitten in een sterk concurrentiegevoelige business.”
Vanaf 20 november vliegt Insel ‘in eerste instantie’ twee keer per week naar Paramaribo. ,,Als er meer aanloop is, hebben we de mogelijkheid om het schema uit te breiden met een extra vlucht per week op die route”, aldus Delger.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.