Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport (OCW&S) heeft een app ontwikkeld dat op de smartphone gedownload kan worden en waarop geschiedkundige en culturele informatie staat over Curaçao.

geschiedenis appAanleiding is de herdenking van het feit dat 50 jaar geleden de Julianabrug instortte. De app heet ‘Mi Rais’ (mijn wortels). De achterliggende gedachte is dat wanneer mensen meer bewust zijn van de gezamenlijke geschiedenis, er meer eenheid zal heersen. De Julianabrug is het eerste onderwerp in de app. ,,‘Mi Rais’ is voor jong en oud. De app is een instrument van de regering van Curaçao om ‘life long learning’ te stimuleren. Het is belangrijk onszelf te blijven ontwikkelen, ongeacht leeftijd. Op het moment dat je je wortels kent, is er een fundament en voel je je verbonden”, aldus het ministerie.
Vervolgd wordt: ,,De brug is voor Curaçao een belangrijke verbinding geweest tussen Punda en Otrobanda, voor de mobiliteit en economische ontwikkeling en het contact met elkaar. De brug staat ook symbool voor de verbinding met elkaar en het doorgeven van kennis. De app moet beschouwd worden als een digitale brug.”
Bij de instorting van de brug verloren 15 mensen het leven. ,,De bouw van de brug heeft dus mensenlevens gekost, maar staat ook symbool voor moed van degenen die doorgegaan zijn met het afbouwen van de brug.”
De app is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale Bibliotheek Frank Martinus Arion, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Nationaal Antropologisch en Archeologisch Museum (NAAM), Nationaal Archief, het bedrijf Minubia, Karel Josefa en Lisette Jansen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.