Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Noorse cruiseschip MV Viking Sky legde gisteren voor het eerst aan op Curaçao.

vikingcruise1Rond acht uur in de ochtend werden de ankers uitgegooid aan de megapier in Otrobanda.
Het schip van Rederij Viking Ocean Cruises is 227 meter lang, telt negen dekken, 465 kamers en heeft een maximale capaciteit van 930 gasten. Tijdens de trip die gisteren op Curaçao stopte, waren ongeveer 900 gasten aan boord. Zij konden de dag doorbrengen op het eiland, waarna ze om 23.00 uur weer vertrokken richting de volgende bestemming.
Omdat het schip voor het eerst op Curaçao kwam, werden kapitein Anders Bengt Owe Gustaffson en zijn bemanningsleden verwelkomd door vertegenwoordigers van het eiland. Tijdens de zogenoemde ‘plakkaat-uitwisseling’ spraken Jahina Job Helmeijer van Perez y Cia Curacao, Angelo Harms van CTB en Sem Ayoubi van Curaçao Ports Authority de kapitein toe en overhandigden hem een aantal presentjes, waaronder de vlag van Curaçao, een fotoboek van het eiland en een boek met informatie over de geschiedenis en cultuur. Zij kregen op hun beurt een plakkaat van Viking Ocean Cruises die de banden tussen de organisatie en het eiland onderstreept.
Rederij Viking Ocean Cruises staat op het punt om haar vloot uit te breiden van vier naar tien schepen en wil ook het aantal bestemmingen verhogen. Curaçao is een van de nieuwe bestemmingen binnen de trip ‘South America & The Caribbean’. De rederij legt hier komend jaar ten minste drie keer aan.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).