Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De documenten van tot slaaf gemaakte mensen en hun nazaten in Caribisch Nederland maken nu officieel deel uit van de ‘Unesco Memory of the World for Latin America and the Caribbean (MOWLAC).


slavernijDat is gebeurd nadat de documenten gezamenlijk door Curaçao, Sint Maarten en Suriname afgelopen augustus genomineerd werden. Het gaat om documenten en registers van de collectie van Juliana-Brenneker, de registers van slaven die deel uitmaken van het archief van de overheid en de audiobanden van de collectie Zikinza. Op Curaçao hebben de NAAM en het Archief zich hard gemaakt voor de nominatie.
Het is de tweede keer dat het nationale erfgoed opgenomen wordt op de lijst. In 2009 werd het eerste catechismusboek in het Papiaments op de lijst opgenomen.
De lokale documenten en registers die genomineerd waren, zijn tijdens de jaarlijkse ontmoeting van de Unesco officieel erkend. Deze ontmoeting zou eerst op Sint Maarten plaatsvinden maar is als gevolg van de overlast van orkaan Irma naar Curaçao verplaatst.
MOWLAC is in Brazilië, Mexico, Uruguay, Paraguay, Venezuela, Argentinië en Suriname vertegenwoordigd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).