Van onze redactie
Willemstad - De Curaçaose Enith Brigitha heeft zondag de Black Achievement Award gekregen.

achievement De uitreiking ervan vond plaats in het Amsterdamse Tropenmuseum als afsluiting van de Black Achievement Month. Er waren 7 categorieën, en Enith won in de categorie Sport vanwege haar prestaties in de zwemwereld en het feit dat ze de eerste zwarte zwemster was met een olympische medaille. Brigitha was niet aanwezig bij de uitreiking, omdat ze zondag net van Curaçao terugvloog naar Nederland. Op Curaçao had ze namelijk een tournee langs de Curaçaose boekwinkels met de biografie 'Enith Brigitha: Zwemmen in de schaduw van doping'. Samen met auteur Jeannette van Ditzhuijzen bood zij dit boek over haar leven en de Oost-Duitse doping die daarin een rol speelde op 17 oktober aan de minister van Sport, Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), aan.
De op Curaçao geboren filmregisseur/kunstenaar Felix de Rooy kreeg zondag de lifetime Achievement Award uitgereikt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).