Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De verdachte in de zaak Avior, de Chinese man W.S.C. (1981) die verdacht wordt van ondergronds bankieren, is vrijdag vrijgelaten.

avior2

Dat is door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De officier van justitie is akkoord gegaan met zijn vrijlating, maar onder strikte voorwaarden. Zo heeft W.S.C. zijn paspoort moeten inleveren en heeft hij 100.000 gulden borg moeten betalen. Hij mag niet van het eiland af en moet beschikbaar blijven voor justitie. ,,Als hij niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt hij weer gevangen genomen”, aldus het OM. Zijn zaak zal op 8 juni 2018 behandeld worden. ,,Dat het zo lang duurt, heeft ermee te maken dat het een gecompliceerde financiële zaak is waarvan verwacht wordt dat het onderzoek, dat op 15 augustus 2017 startte, lang gaat duren”, zo legt het OM uit. Er zijn invallen geweest en er is beslag gelegd op verschillende gebouwen. Er is meer dan 1 miljoen gulden aan cash geld in beslag genomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).