Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Met een mooie aanbieding zou Aruba Airlines maandag van start gaan met drie vluchten per dag tussen Aruba en Curaçao.

aruairlinesDat is volgens Bonaire Nieuws niet gelukt. En ook gisteren zou volgens de website van luchthaven Hato op Curaçao twee in plaats van drie keer een toestel van de maatschappij aankomen.
Wat er precies aan de hand is werd Bonaire Nieuws dinsdag al niet duidelijk, maar het Antilliaans Dagblad lukte het ook gisteren niet om in contact te komen met een woordvoerder of manager van de Arubaanse luchtvaartmaatschappij. De telefoon op het kantoor op Curaçao wordt niet opgenomen en het nummer van het hoofdkantoor op Aruba geeft zonder doorkiesnummer alleen de optie ‘reserveringen’. Op een mail met vragen komt geen antwoord.
In het artikel op de website van Bonaire Nieuws schrijft Harald Linkels dat er ‘volgens onbevestigde berichten’ problemen zouden zijn met de Dash-8 waarmee Aruba Airlines de vluchten wil uitvoeren en er niet op tijd een ander vliegtuig kon worden ingezet. Het gaat om een zogenaamde ‘wet lease’ met de maatschappij Bombardier. Dat betekent dat de Arubaanse maatschappij behalve het toestel ook de bemanning inkoopt en onderhoud en verzekeringen zijn gedekt.
Wat een en ander tot gevolg heeft gehad voor de mensen die voor maandag een ticket hadden gekocht is onbekend. Vorige week zei woordvoerster Jessica Dirksz dat het goedkoopste retourticket van Curaçao naar Aruba op dat moment 226 gulden kostte. De Dash-8 biedt plaats aan 50 passagiers en zou vanaf 23 oktober ook een keer per dag tussen Aruba en Bonaire vliegen.
In maart dit jaar staakte de Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider (DC-ANSP) een paar uur de dienstverlening aan Aruba Airlines, waardoor de maatschappij korte tijd geen gebruik kon maken van het Curaçaose luchtruim om naar andere bestemmingen te vliegen. De luchtverkeersdienst van Curaçao nam die maatregel, omdat de Arubaanse maatschappij niet had voldaan aan de afgesproken betalingsregeling.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).