Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Via sociale media is een video verspreid waarop te zien is hoe vier gewapende jongens rondrijden in een auto, hun pistolen doorladen en ermee in het rond schieten. Een van de passagiers op de achterbank heeft het weerzinwekkende tafereel vastgelegd op beeld. De politie is een onderzoek gestart.


schietfilmpjeDe ‘cameraman’ komt zelf niet in beeld en zowel de man naast hem als de bestuurder zijn gemaskerd. Alleen de passagier rechts voorin de auto is herkenbaar in beeld gebracht. De jonge mannen luisteren naar Papiamentstalige muziek en aan het symbool op het stuur is te zien dat ze in een Hyundai rijden.
Korpschef Mauricio Sambo zegt de video heel serieus te nemen. ,,We zijn zondag meteen een onderzoek gestart. We proberen degenen die in beeld zijn te identificeren, zodat we ze kunnen oppakken”, vertelt hij. ,,We vinden het belangrijk om deze jongens aan te pakken. In eerste instantie omdat er strafbare feiten getoond worden op het filmpje. Maar ook omdat de aanpak van illegaal vuurwapenbezit prioriteit heeft. Dat is een groot probleem op het eiland.” In het belang van het onderzoek wilde Sambo niet meer informatie vrijgeven. Wel zei hij ‘met tweehonderd procent zekerheid te kunnen stellen dat het gaat om inwoners van Curaçao’.
Volgens minister van Justitie Quincy Girigorie bevestigt het filmpje dat het belangrijk is dat wapenbezit op het eiland wordt aangepakt. ,,In die zin is het geen verrassing. We zijn ons bewust van deze problematiek op Curaçao en zijn er echt mee bezig om het aan te pakken. In 2016 hebben we 111 wapens in beslag genomen. Dit jaar worden dat er waarschijnlijk 150. Het is ons primaire doel om het aantal wapens en de munitie op Curaçao drastisch terug te brengen”, aldus de minister van Justitie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).