Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De boetes voor door rood licht rijden, telefoneren tijdens het rijden en rijden zonder gordel zijn verhoogd van 250 naar 300 gulden. Dat wordt door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

50piek
Vorige week zijn deze boetes opgelegd bij een extra ingelaste rechtszitting waar verkeerszaken aan de orde zijn gekomen.
Recidivisten van verkeersovertredingen krijgen een waarschuwing, maar kunnen ook een gevangenisstraf opgelegd krijgen. Zo was er vorige week een bejaarde man die eigenlijk vier weken gevangenisstraf boven het hoofd hing omdat hij al enkele openstaande boetes had voor rijden zonder rijbewijs. Hij heeft echter opnieuw examen gedaan en is er met een waarschuwing vanaf gekomen. Het OM vindt het positief opvallend dat, nu er een gevangenisstraf dreigt, de recidive terugloopt.
De 21-jarige man L.C. heeft dertig uur werkstraf gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 21 februari op de Caracasbaaiweg, ter hoogte van Botika Sorsaka. Omdat de man spijt betuigd heeft en inmiddels bij een psycholoog loopt om om te kunnen gaan met wat hij veroorzaakt heeft, is de rechter mild geweest in het vonnis, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Bij het ongeval overleed een motorrijder.
E.G.D.C. heeft 140 uur werkstraf gekregen voor het opzettelijk inrijden op een fietser op 1 november 2014. Het tweetal had een geschil. De aanrijding heeft tot gevolg gehad dat de fietser blijvend letsel heeft opgelopen. C. is veroordeeld voor mishandeling.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.