Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De boetes voor door rood licht rijden, telefoneren tijdens het rijden en rijden zonder gordel zijn verhoogd van 250 naar 300 gulden. Dat wordt door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

50piek
Vorige week zijn deze boetes opgelegd bij een extra ingelaste rechtszitting waar verkeerszaken aan de orde zijn gekomen.
Recidivisten van verkeersovertredingen krijgen een waarschuwing, maar kunnen ook een gevangenisstraf opgelegd krijgen. Zo was er vorige week een bejaarde man die eigenlijk vier weken gevangenisstraf boven het hoofd hing omdat hij al enkele openstaande boetes had voor rijden zonder rijbewijs. Hij heeft echter opnieuw examen gedaan en is er met een waarschuwing vanaf gekomen. Het OM vindt het positief opvallend dat, nu er een gevangenisstraf dreigt, de recidive terugloopt.
De 21-jarige man L.C. heeft dertig uur werkstraf gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 21 februari op de Caracasbaaiweg, ter hoogte van Botika Sorsaka. Omdat de man spijt betuigd heeft en inmiddels bij een psycholoog loopt om om te kunnen gaan met wat hij veroorzaakt heeft, is de rechter mild geweest in het vonnis, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Bij het ongeval overleed een motorrijder.
E.G.D.C. heeft 140 uur werkstraf gekregen voor het opzettelijk inrijden op een fietser op 1 november 2014. Het tweetal had een geschil. De aanrijding heeft tot gevolg gehad dat de fietser blijvend letsel heeft opgelopen. C. is veroordeeld voor mishandeling.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).