Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De United Nations Day werd gisteren op de International School of Curaçao uitbundig gevierd.

diversiteitDe school vierde de wereldwijde dag van ‘eenheid in diversiteit’ met een presentatie en een food fair.
Directeur Monique Da Costa Gomez vertelt dat de wereldwijde United Nations Day goed past bij ISC’s visie van internationalisatie. ,,We stimuleren het respecteren van alle culturen en etnische afkomsten om eenheid te kunnen vinden in diversiteit”, vertelt ze. ,,Onze studenten en leerkrachten vertegenwoordigen samen meer dan 35 nationaliteiten.”
Op de Food Fair stonden kraampjes met eten uit verschillende landen. Onder andere uit India, Verenigd Koninkrijk, Zweden, China, IJsland en Libanon. De kraampjes waren versierd en werden bemand door ouders van de scholieren uit dat land.
Eerder die dag hielden de kinderen uit het basisonderwijs presentaties door middel van zang of dans, om hun land of continent te vertegenwoordigen. Van Costa Rica, tot Japan, Frankrijk en Zuid-Afrika. De middelbare scholieren deden ook mee aan de ‘medley of cultures in Curaçao’, een dans op muziek van verschillende culturen die hier op het eiland zijn vertegenwoordigd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.